Een herboren VC Herentals had weinig moeite met de buren van Kasterlee. Al na 12' stond het 2-0. Meteen was de kater van vorig weekend op AC Olen (1-0) weggespoeld.

VC Herentals ging na de 0 op 6  resoluut op zoek naar een nieuwe driepunter.

Tegenstander was Kasterlee, vorig seizoen kampioen in 3e provinciale en alvast schitterend aan de huidige competitie begonnen.  Het beloofde  een spannende namiddag te worden op Sint-Janneke.  Bij de thuisploeg kwam Slechten opnieuw in de basis, Verwimp begon op de bank.

Onder een stralende nazomerzon begonnen beide ploegen fel aan de wedstrijd.  Reeds in de 1e minuut moest De Booij een gevaarlijk schot onschadelijk maken  van de bezoekers.  In de daaropvolgende counter kwam Van Genechten oog in oog met doelman Vansteenbergen maar Steven stak het leder nog net naast doel.

De volgende poging bracht de thuisploeg toch op voorsprong wanneer Verbert alles uit de kast haalt om een bal net binnen te houden en centraal Slechten te bedienen die heel kort draait en de thuisploeg met een droge knal op 1-0 zet.

Kasterlee had meteen een antwoord in huis toen de bal over de verdediging werd gespeeld en bij Meeuwsen kwam maar de Kastelse aanvaller zag zijn reuzenkans nog gered door De Booij.  De stadionklok telt nog maar slecht tien minuten of de volgende kans werd alweer succesvol afgerond, ditmaal rondde Dufraing een schitterende aanval van de rood-witten via de vingertoppen van Vansteenbergen succesvol af.  Na de 2-0 leek de wedstrijd  even dood te bloeden, de bezoekers wisselden al vroeg in de hoop het tij nog te kunnen keren.

Toch was het Herentals dat nog voor het meeste gevaar bleef zorgen via Van Grieken die zich een weg baande tussen 4 geelhemden maar zijn voorzet kwam centimeters te kort voor een aanstormende Verbert.  Luttele minuten later was het Verbert zelf die aan het kanon stond maar de bezoekende goalie ging goed plat.  Voor Kasterlee dreigde Meeuwsen regelmatig maar De Booij stond zeer attent te keepen en hield ook deze keer zijn netten schoon.  Rusten gingen we met een geruststellende 2-0 op het bord.

Koffie doet doelpuntenhonger stijgen
De thuisspelers kwamen opgepept uit de kleedkamer en konden al vlug een eerste aanval in elkaar knutselen.  De poging van Van Genechten werd in laatste instantie weggewerkt.

Herentals hield dan even de voet van het gaspedaal en daardoor werd Kasterlee onmiddellijk gevaarlijk.  Matthijssen had de aansluitingstreffer aan de voet en haakte zich zeer mooi vrij maar de bal werd op de doellijn nog door Heylen weggewerkt.  Wanneer even later opnieuw Matthijsen vrij ongehinderd gevaarlijk op doel kon koppen was dit meteen het sein voor de thuisploeg om opnieuw een versnelling hoger te gaan spelen.

Een schot van Wouters werd door Vansteenbergen in twee tijden gered maar bij de volgende kans moest hij zich opnieuw gewonnen geven.  Van Genechten werd goed vrijgespeeld maar het was Verbert die in 3 tijden het derde doelpunt kon aantekenen.  Dit doelpunt brak duidelijk de ban want de bezoekers leken daarmee volledig uitgeteld.  Op enkele minuten tijd demonstreerde VCH enkele schitterende acties.

Eerst kon Verbert een gemeten voorzet afleveren tot bij Slechten die de bal in één tijd net naast de kruising joeg.  Nog in dezelfde minuut zette de thuisploeg een ééntijdsactie op die begon bij Van Der Schraelen en Slechten als tussenstation kende, Van Grieken was afwerker van dienst maar Vermeerbergen bracht met een kattensprong nog net redding.

Wanneer Matthijsen alleen op De Booij mocht afgaan leek de eerredder toch op het bord te komen maar Niel gaf zijn schitterende wedstrijd nog wat meer glans door ook deze poging te neutrasliseren.  De kopjes gingen bij Kasterlee nu helemaal naar beneden en Herentals kon naar hartelust de wedstrijd uitspelen.

De toeschouwers kregen zowaar een samba-actie te bewonderen, Verbert, Slechten en Dufraing tikten de bal in één tijd rond, deze laatste tekende dan ook voor de 4-0.

Nog was de doelpuntenhonger van VCH niet volledig gestild wanneer Dufraing enkele minuten voor affluiten zijn hattrick scoorde na een ingestudeerde vrije trap.

VC Herentals won dus met ruime 5-0 cijfers van Kasterlee en spoelde daarmee de recente 0 op 6 van zich af.  Een meer dan behoorlijke prestatie, laat daar zeker geen twijfel over bestaan maar het vormt absoluut geen garantie om ook volgende week op het veld van Berg en Dal, die onderaan het klassement bengelen, punten te gaan sprokkelen.  Iedere wedstrijd geconcentreerd aanvatten zal dan ook zeer belangrijk zijn.

Ook het vermelden waard is dat het een zeer faire derby werd, scheidsrechter Vissers, die een prima wedstrijd floot, hoefde geen enkele speler met een kaart te bestraffen.

VC Herentals speelde met:  De Booij Niel;  Van Doninck Jelle;  Wouters Thomas;  Slechten Jochen;  Verbert Jonas;  Van Der Schraelen Thomas; Heylen Gerd;  Van Genechten Steven;  Van Peer Nick;  Dufraing Kevin;  Van Grieken Marc.
Bank:  Maes Jens;  Luyckx Lars;  Verwimp Stef;  Adriaenssen Robin

Vervangingen:  71e  Adriaenssen Robin voor Van Genechten Steven;  75e  Verwimp Stef voor Wouters Thomas;  79e  Luycks Lars voor Slechten Jochen

Doelpunten:  5e  Slechten Jochen  1 – 0 ;  10e  Dufraing Kevin  2 – 0 ;  63e  Verbert Jonas 3 – 0 ; 77e  Dufraing Kevin  4 – 0 ;  83e  Dufraing Kevin  5 – 0.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC / Nnieuws.